La Maison         Engelse vlag


Te koop: ‘maison en pierre’ in het zuiden van de Cantal, op de grens met de Lot en de Aveyron, 3 km buiten de stad Maurs.Het huis staat in een klein, vriendelijk gehucht, met verspreid nog 6 andere huizen. Het buurhuis wordt niet bewoond.
Deze ruim 500 jaar oude, vrijstaande woning is geheel gerenoveerd, met behoud van haar charme.
De houten balken, de cantou (vuurplaats), de oude deuren, het vakwerk: het is allemaal nog zichtbaar.

Beschrijving:
De centrale ruimte in het huis is de woon/eetkamer op de “rez de chaussée”. Hier komt men binnen en deze geeft toegang tot de salon, de keuken, de slaapkamer en het terras. Bovendien is hier de trap naar de zolder en de trap naar beneden.
De woon/eetkamer (5.20 x 5.10m) wordt verwarmd door een pelletkachel (2018). Door de glazen, openslaande deuren onder de cantou, die naar het grote terras (7.34 x 2.43m) leiden, heeft men een magnifiek uitzicht over de landerijen en de heuvels, tot aan de Monts de Cantal aan toe.
Twee treden omhoog is daar de salon (4.80 x 4.50m). Hier staat een forse houtkachel. De salon heeft een deur naar de achtertuin, met een prachtige vijgenboom.
De halfopen keuken (4.30 x 2.15m) heeft aan drie zijden ramen. De huidige slaapkamer (4.00 x 3.90m) heeft ook een deur naar het terras.

Op de “rez de jardin” bevinden zich de badkamer, het separate toilet en de tuinkamer (2.85 x 2.85m). Deze tuinkamer was eerst in gebruik als logeerkamer, daarna als kantoortje en nu als edelsmidatelier. Een glazen deur leidt naar de veranda in de tuin, onder het terras.
Boven het gehele woonoppervlak is de zolder Hier bevindt zich momenteel een logeerkamer, een bureauhoek, een tweepersoons slaaphoek en heel veel bergruimte. De zolder heeft deels stahoogte en is deels lager. Het hele woonoppervlak, inclusief de zolder, heeft prachtige houten vloeren.
Ook is er overal dubbele beglazing. Het dak is geïsoleerd.

De omheinde tuin loopt rondom het huis. In de tuin staan diverse (fruit-)bomen, en er is een moestuin. De voortuin grenst aan de weilanden, waar soms koeien grazen. Op de overgang staan vele bloemenstruiken, waaronder een zoetgeurende trosroos. Vanaf de overdekte houten veranda (5.00 x 2.40m) heeft men een schitterend uitzicht.
Dan is er nog een ruime cave (5.90 x 4.55m) met een betonnen vloer, waar de boiler (300 liter) hangt. Hier is ook de wasmachineaansluiting, en een aanrechtje met koud water. Verder een wijncave (3.85 x 3.58m)en een tuinhok 2.35 x 1.75m), waarin een buitenkraan en de ‘Linkymeter’ voor elektriciteit.

De woonoppervlake is 120 m2.
Het gehele perceel meet 500 m2.
De taxe foncière (onroerendzaakbelasting) over 2022 bedroeg € 595,-.

De woning wordt voorlopig aangeboden zonder makelaar!